Home

   NATIONALE MENWEDSTRIJD - 25 MAART 2018 ZUTENDAAL STALKEN


7 OKTOBER 2018 Ruiter en Koetsentocht  te ZUTENDAAL

“De Vierlandsheren” organiseren voor de 15de keer een tocht doorheen de bossen van Zutendaal, Opgrimbie, Lanaken en Rekem

Het vertrek van de gepijlde tocht is voorzien vlakbij het monument van de Vier Landsheren. Deze plek is gelegen in het Nationaal Park “Hoge Kempen” die een oppervlakte heeft van +- 5000 ha.
Hierbij maken we gebruik van enkele stukken van de Nationale ruiter en menroutenetwerk Hoge Kempen. Het Parcours van +- 30 km brengt ons richting Lanaken, achter het domein Zangersheide, langs de verzorgde prachtige bossen van Pietersheim, naar de mooi open vlaktes van de Mechelse heide alswaar de verdiende rust is. Iedere deelnemer krijgt daar een heerlijke portie soep plus de nodige hapjes geserveerd.

Na deze tussenstop trekken we richting het Koninklijke domein van Opgrimbie om door berg en dal door de ontelbare en oneindig lange dreven van loofbomen richting Zutendaal te gaan.
Alles wordt de menner en ruiter voorgeschoteld, water, zand, afdalingen en hellingen.
Verder is de tocht 100% onverhard. Er zal een aangepast parcour voor de werkpaarden zijn.
Na deze prachtige wandeling die ieder op eigen tempo rijd is er, mits op voorhand ingeschreven en betaald, warm eten voorzien . De dag zelf worden geen inschrijvingen meer aanvaard.

De prijs voor dit alles is slechts 14 euro per persoon
Uiterlijke datum van inschrijving – 3.10.2018

Vertrekken kan tussen 09.00 uur en 12.00 uur bij Felix Deltour Boogstraat 42 te Zutendaal

Boogstraat 42, Zutendaal